top of page

Latex spuiten Groningen de specialist in latex spuitwerk!

Indien u overweegt om uw woning, kantoor, winkel of ander object met latex te laten spuiten bent u bij Latex spuiten Groningen aan het juiste adres. LatexspuitenGroningen is gespecialiseerd in het Airless spuiten van latex muurverf voor binnen en buiten. LatexspuitenGroningen is verhoudingsgewijs 30/40% goedkoper en sneller dan de reguliere schilder welke latex traditioneel aanbrengt. Zeker wanneer het om grotere oppervlakken gaat. U bespaart niet alleen geld maar ook veel kostbare tijd door LatexspuitenGroningen.

Hoe wij werken

Wat is de werkwijze van het latex spuiten?

Dit wordt ons regelmatig gevraagd. Ook of het vergelijkbaar is met het traditionele schilderwerk. Dat is het niet, hieronder leest u meer daarover.

 

Offerte

U kunt eerst een offerte bij ons aanvragen via het formulier op de pagina contact

Indien u ons opdracht wil geven voor het uitvoeren van de werkzaamheden, ontvangen wij dit graag als reactie via de mail. Daarna wordt de klus ingepland. We komen in principe niet van tevoren kijken (behalve bij hele grote opdrachten), maar kunnen aan de hand van foto’s en een indicatie van de vierkante meters een goede inschatting maken.

Voorbereidingen

Voordat de werkzaamheden van start kunnen gaan, dient u nog wat voorbereidingen te treffen, we informeren u hierover in zowel de offerte als in de opdrachtbevestiging zodat u precies weet wat er dient te gebeuren.

Aanvang

Bij de start van de werkzaamheden meten de spuiters het oppervlakte nog na en bespreken met u het verloop van de werkzaamheden en zullen gelijk samen met u de ondergrond van de wanden / plafonds controleren op oneffenheden.

Om een mooi egaal eindresultaat te krijgen, is het namelijk zeer belangrijk dat de ondergrond ook mooi egaal is. Het blijft namelijk alleen maar latex verf dat er overheen gaat en het is geen dun laagje pleisterwerk dat oneffenheden wegwerkt.

Staat van uw wanden

Wij controleren de wanden en plafonds met u samen en halen wat gipsrestjes weg indien deze er nog zitten en werken maximaal 10 putjes weg, maar dat is ook het maximale binnen dit concept. Als wij dan samen iets vergeten zijn, dan is dat niet op onze verantwoordelijkheid.

Wees kritisch op het stucadoorswerk

Wij schuren niet standaard alles na (echter is dat uiteraard tegen een toeslag wel mogelijk, maar het zit niet standaard inbegrepen). Let ook op dat een mooie egale ondergrond uw eigen verantwoordelijkheid is.

Daarom is het belangrijk om goed met uw stucadoor het stucwerk te beoordelen en netjes egaal te laten maken alvorens wij latex spuiten. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het afgeleverde werk van de stucadoor.

Start werkzaamheden

Het verdere werk kan dan starten, we plakken de vloeren af en beginnen met kitten. We kitten de hoeken en naden (gipsplaten / zolderplaten uitgezonderd, daar geldt een toeslag voor).

Na het kitten, plakken we de ruimte verder af. Ook de ramen, deuren, radiatoren en eventueel de keuken worden netjes afgeplakt. Daarna wordt er indien nodig op de onbehandelde wanden en plafonds fixeer met een sprayflesje aangebracht.

Latex spuiten

Als dit klaar is, bereiden we de latex voor en de spuitmachine wordt klaargemaakt voor gebruik. De machine komt in het midden van de ruimte te staan te staan. Zodra wij onze beschermende kleding aan hebben, kan het latex spuiten starten.

Nadat de tweede laag ook gespoten is, wordt het afplakmateriaal netjes weggehaald en opgeruimd en leveren wij het werk op. Wij voeren het materiaal en de emmers hierbij ook af.

Nieuwbouw woning schilderen
Nieuwbouw woning schilderen in Groningen
bottom of page